Drs. N.D. Sewnandan | Geestbrugweg 49, Rijswijk | 06 - 15413672

IN 2021 EEN CURSUS ENGELS VOLGEN? WAT EEN GOED IDEE!

Bij de meeste cursusaanbieders kunt u vaak alleen op vaste momenten starten. Als een cursus daar is begonnen en u alsnog wilt meedoen, mist u dus al lessen. Bij mij mist u niets, omdat u bepaalt wanneer u met de cursus wilt beginnen. Dus ook als u bijvoorbeeld niet in januari of september kunt starten, dan is dat geen probleem.

VOORBEELDEN VAN CURSUSSEN

  • individuele cursus Engels op het werk voor een medewerker communicatie bij een ontwikkelingsorganisatie. Vanwege haar werk hebben we gekozen voor een communicatieve methode gericht op werkgerelateerd Engels om haar spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica in een paar maanden te verbeteren. Zo heeft ze onder andere kunnen oefenen met het schrijven van werkgerelateerde e-mails en het houden van gesprekken voor verschillende doeleinden. Ik heb haar na afloop van de cursus gevraagd of ze in haar eigen woorden haar ervaringen over de cursus wilde beschrijven op mijn website, waarop ze het volgende heeft geschreven:'Natascha is een toegewijde docente. Ze bereidt haar lessen goed voor en levert maatwerk. Ook luistert ze goed naar de wensen van haar leerlingen en maakt duidelijke afspraken.'
  • maatwerkcursus Engels voor een International Applications Specialist vooral gericht op het verbeteren van haar werkgerelateerde e-mails en rapporten. Bij deze cursus hebben we aandacht besteed aan moeilijkheden m.b.t. schrijfvaardigheid, grammatica, vocabulaire waar de meeste Nederlanders tegenaan lopen wanneer ze in het Engels schrijven. En verder aan aspecten specifiek voor Lisette. Een belangrijk onderdeel van deze cursus was het leren herkennen van fouten die je maakt en vervolgens hoe je die moet verbeteren. Als lesmateriaal hebben we gebruik gemaakt van haar eigen documenten, een leer/werkboek voor het schrijven van e-mails en rapporten en een grammaticaboek. In het volgende stukje beschrijft Lisette in haar eigen woorden hoe ze de cursus vond. "In mijn werk als International Applications Specialist heb ik dagelijks te maken met de Engelse taal. Dat gaat in het algemeen goed, maar ik was op zoek naar wat meer verdieping en wilde mijn kennis over de Engelse grammatica opfrissen. Ik ben toen begonnen met het volgen van Engelse lessen bij Natascha en dat is ontzettend nuttig geweest! Allereerst heeft zij een heel duidelijk plan opgesteld dat helemaal was aangepast aan mijn doelen. Vervolgens heb ik de lessen als zeer positief ervaren. Natascha werkt zeer nauwkeurig, bereidt de lessen grondig voor, geeft goed en geduldig uitleg en geeft duidelijke huiswerkopdrachten mee. Daardoor heb ik in korte tijd ontzettend veel geleerd. Ik merk een enorme verbetering in mijn dagelijks werk en het kost me minder tijd om Engelse e-mails of rapporten te schrijven. Ik weet nu al dat ik over een tijdje weer lessen neem, om mijn niveau op peil te houden en nog meer te leren."

  • een groepscursus Engels gericht op spreek- en luistervaardigheid en woordenschat. Voor een klein groepje hebben we aan de hand van luisterteksten over voor de doelgroep interessante onderwerpen veel met conversatie kunnen oefenen. In de methode die we daarvoor gebruikten werd ook aandacht besteed aan de woorden die je voor die specifieke onderwerpen nodig hebt.
  • duo opfriscursus algemeen Engels voor twee zussen die hun Engels voor dagelijks gebruik graag wilden verbeteren.Het was al een poos geleden dat ze de taal op de middelbare school geleerd hadden toen ze bij mij begonnen. Met een leuke lesmethode ben ik met hen op hun verzoek teruggegaan naar de basis en hebben we die steeds verder uitgebouwd. Helemaal in hun eigen tempo en met veel plezier.


WILT U WETEN WAT UW MOGELIJKHEDEN ZIJN? U KUNT OP N.SEWNANDAN@PLANET.NL PER E-MAIL CONTACT OPNEMEN OF MIJ BELLEN OP 06-15413672.

OOK OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN VOOR EEN GRATIS INTAKEGESPREK.